Investitii austriece de 75 milioane de euro pe piata imobiliara locala

Investitii austriece de 75 milioane de euro pe piata imobiliara locala

Planurile companiei sunt concentrate pe un proiect de birouri si un centru comercial.

Dupa criza, potentialul pietei imobiliare autohtone continua sa atraga investitori straini. Printre acestia se numara dezvoltatorul imobiliar S IMMO AG, care are in prezent in derulare investitii in valoare de circa 75 de milioane de euro pe piata locala.

Astfel, compania austriaca a inceput recent constructia primul proiect major de birouri de clasa A din zona centrala de afaceri a Bucurestiului (CBD), dupa o pauza de aproximativ 10 ani. Amplasat pe noul bulevard Uranus, la intersectia dintre Calea Grivitei si strada Buzesti, complexul THE MARK (foto) va fi format din doua cladiri cu o suprafata construita totala de 43.000 de metri patrati si o suprafata inchiriabila cumulata de 25.500 de metri patrati. Investitia in proiect este estimata sa ajunga la aproximativ 45 de milioane de euro. Lucrarile de constructie au inceput in iulie 2016 si sunt asteptate sa se incheie in trimestrul al doilea din 2018.


„Prin THE MARK, urmarim sa redefinim zona Buzesti-Calea Grivitei. Proiectul are la baza un design holistic si inovator, adaptat la stilul actual de viata si de munca din mediul urban, astfel incat THE MARK va reprezenta, la finalizarea lucrarilor, un nou punct de referinta in oras, precum si o cladire emblematica pe piata de birouri din Romania. Cladirile vor fi dotate cu echipamente de ultima generatie, menite sa creeze un spatiu mai ușor de utilizat, mai sustenabil si mai eficient energetic fata de standardul actual al pietei”, spune Friedrich Wachernig, membru în Consiliul de Administrație al S IMMO AG.

Pe langa proiectul de birouri de pe bulevardul Uranus, compania se afla in proces de extindere si remodelare a centrului comercial Sun Plaza. Inceput in primul trimestru din 2016 si programat spre finalizare in primul trimestru din 2018, procesul de modernizare a mall-ului este estimat sa ridice investitiile in derulare ale  S IMMO AG la o valoare de 75 de milioane de euro. Deschis in februarie 2010, Sun Plaza are o suprafata construita de aproximativ 200.000 de metri patrati si un spatiu inchiriabil de 80.000 de metri patrati. Lucrarile de reamenajare vor da nastere unei suprafete aditionale de 11.000 de metri patrati, pentru pana la 40 de noi magazine.

Pana in prezent, S IMMO AG a investit peste 200 de milioane de euro pe piata locala, portofoliul sau incluzand dezvoltari precum hotelul Novotel Bucharest Business Centre de pe Calea Victoriei, centrul comercial Sun Plaza si Sun Offices din sudul Bucurestiului.

Adriana Lefter – Imoland Expert Consulting