Schimbare de focus: de la birouri la rezidential

Schimbare de focus: de la birouri la rezidential

Un dezvoltator italian pariaza pe apetitul crescand al clientilor pentru achizitia de locuinte noi.

Pe parcursul recesiunii, segmentul rezidential al pietei imobiliare locale a fost probabil cel mai greu lovit, fiind si cel mai strans legat de fluctuatiile situatiei financiare a populatiei. Intre timp, segmentul office a functionat ca o alternativa mai sigura pentru investitorii straini din tara noastra.

Cu toate acestea, pe masura ce piata locuintelor a continuat in mod clar sa-si revina din prabusire in ultima vreme, tot mai multi dezvoltatori is recapata curajul de a demara noi proiecte. Italienii de la Nusco, companie renumita in industria usilor si ferestrelor, reprezinta un asemenea exemplu. Potrivit organizatorilor tIMOn (Targul Imobiliar National), dupa ce mai bine de un deceniu s-a concentrat pe dezvoltarea de birouri in Capitala, filiala imobiliara a grupului alege acum sa investeasca in piata rezidentiala.

„Ne aflam intr-un moment bun al pietei imobiliare, in care apetitul clientilor este din ce in ce mai mare spre achizitiile de locuinte noi, iar fondurile companiei trebuie utilizate pentru a investi si dezvolta proiecte care aduc valoare adaugata si profit”, spune Michele Nusco, CEO si actionar al Nusco Group.

In momentul de fata, compania are in portofoliu doua proiecte rezidentiale. Cel mai recent se numeste Citta Residential Park si se afla in apropiere de Piata Delfinului, din cartierul Pantelimon din Bucuresti – o zona aflata in plin proces de modernizare urbana. Proiectul va fi format din patru blocuri cu un total de 380 de apartamente cu doua si trei camere. Citta Residential Park va fi dezvoltat in doua etape, iar cea dintai este programata spre finalizare in aprilie 2017. In luna iunie a acestui an, grupul a finalizat un alt proiect rezidential, situat in zona centrala a Bucurestiului si alcatuit din 32 de apartamente.

Adriana Lefter – Imoland Expert Consulting