Un investitor belgian incepe constructia unui turn de birouri in centrul Bucurestiului

Un investitor belgian incepe constructia unui turn de birouri in centrul Bucurestiului

Dupa cativa ani in care s-au concentrat in special pe zona de nord a Capitalei, dezvoltatorii de birouri tintesc acum si spre centrul orasului.

Ieri, 25 octombrie, compania de constructii Bog’Art a inceput lucrarile la Unirii View, un proiect de birouri situat pe Bulevardul Corneliu Coposu din Bucuresti, la trei minute distanta de Piata Unirii. O investitie de aproximativ 33 de milioane de euro, turnul de 18 etaje va fi livrat, potrivit planurilor, in trimestrul al doilea al anului 2018.


Antreprenorul imobiliar belgian Yves Weerts (foto) este investitorul din spatele proiectului Unirii View – acesta este cunoscut pe piata locala pentru dezvoltarea si vanzarea cu succes a parcului industrial Deva Logistics Park catre fondul de investitii CTP. „Cred in Romania si in potentialul enorm al acestei tari. Dupa cativa ani in care am analizat piata, vrem sa profitam de moment si sa ne concentram pe dezvoltarea unui proiect-destinatie in centrul orasului, un loc in care chiriasii sa isi dezvolte afacerile, sa isi contruiasca brandul de companie si sa ofere inspiratie angajatilor. A sosit timpul sa redam valoarea acestui oras istoric si sa ne mutam atentia de la zonele secundare catre centru, avand in vedere ca acesta este locul principal de intalnire din oras, definitoriu pentru stilul de viata al comunitatii”, spune Yves Weerts.

Cladirea va fi certificata BREEAM si va integra o serie de sisteme tehnologice menite sa asigure confortul ocupantilor, dar si o functionare „prietenoasa cu mediul”. Turnul in forma de poligon va avea o suprafata inchiriabila de 1.131 de metri patrati pe nivel, iar parterul va fi amenajat ca zona de retail ce va oferi o serie de servicii si facilitati. Chiriasii vor avea acces la 161 de locuri de parcare in cadrul a trei niveluri subterane, dar si la alte 200 de locuri special alocate in parcarea centrului comercial  Unirea Shopping Center.

Unirii View va raspunde nevoilor companiilor dornice de vizibilitate si va beneficia de accesul la numeroasele restaurante si servicii din imediata apropiere. Astfel, peste 350 de facilitati se afla la o distanta de doar cateva minute de mers pe jos fata de cladire, inclusiv doua centre comerciale si nou-formata zona de servicii juridice din proximitate.

Adriana Lefter – Imoland Expert Consulting